Monday, January 20, 2014

Į vieną turtingiausių pasaulio miestų aro 2011 Honkoggą vykau aplankyti ten dirbančių draugų oland


Įvykiai Europa Konfliktai ir saugumas Rytai-Vakarai Įvairenybės Emigrantai
Lietuviški pėdsakai Rusijos širdyje aro 2011
Keliautojus Seišeliuose pakeri paukščių, roplių ir jūrų gyvių karalystė
Netradicinės lankytinos vietos aro 2011 Taline
Kenija tai šalis, kurioje sutelpa visa tai, ką mes, baltieji, įsivaizduojam esant Afriką. aro 2011 M.Vadišis aro 2011 M.Vadišis M.Vadišis M.Vadišis M.Vadišis M.Vadišis M.Vadišis M.Vadišis M.Vadišis M.Vadišis M.Vadišis M.Vadišis M.Vadišis M.Vadišis
Msungu, msungu! - linksmai krykštauja kalenjin genties mergaitė Kenzi. Svahili kalba tai reiškia baltasis žmogus aro 2011 . Ateinančius šešis mėnesius aš būsiu msungu europietis, gyvenantis aro 2011 Kenijoje. aro 2011 Į šią Rytų Afrikos šalį atvykau kaip savanoris pagal Europos Savanorių Tarnybos (EST) programą.
Pusę metų Kenijos mieste Eldorete dirbsiu aro 2011 su socialinių rizikos grupių ir neturtingų šeimų vaikais regiono mokyklose ir sporto klubuose. Kartu sportuosime, leisim laisvalaikį ir mokysimės vieni iš kitų.
Net nežinau, aro 2011 kam šie kultūriniai mainai naudingesni išstypusiems, saulėje gražiai blizgantiems Eldoreto vaikams ar man nuo saulės paraudusiam ir apsvaigusiam nuo įspūdžių jaunam europiečiui. Pasiruošti kelionei teturėjau dvidešimt dienų. Naujųjų metų naktį sužinojau, kad išskrendu, kitą dieną kaip begemotas gavau penkias aro 2011 ampules skiepų, aro 2011 o sausio 21-ąją lėktuvu jau skridau virš Sudano - Kenijos link.
Kenija tai šalis, kurioje sutelpa aro 2011 visa tai, ką mes, baltieji, įsivaizduojam esant Afriką: savanos ir jų gyventojai masajai ir kitos gentys, aro 2011 didžiausi sausumos žinduoliai drambliai, žirafos, raganosiai, begemotai, aro 2011 liūtai. Taip pat tai vieta, kur pūpso didžiausi Afrikos aro 2011 žemyno kalnai, krantus skalauja žydrasis Indijos vandenynas, o saulė vidurdienį šviečia tiesiai virš galvos.
Visos tos nuotraukos ir vaizdai sudėti į kelionių gidus, teparodo krislelį to, kas yra tikroji Kenija. Per šešis mėnesius kartu su nuoširdžiais Kenijos gyventojais, basakojais vaikais ir žymiaisiais šios šalies aro 2011 maratonininkais aš pasistengsiu pabėgti nuo televizijos programų ir kelionių aro 2011 gidų suformuotų stereotipų aro 2011 apie šią Afrikos šalį.
Į Keniją savanoriu atvykau ne vienas. Estų nevyriausybinė organizacija Continous aro 2011 Action į šį projektą subūrė spalvingą aro 2011 dešimties jaunų žmonių komandą. Kartu su manimi atskrido lietuvis Justas, keturi estai, trys švedai ir vienas ispanas.
Savanorių amžius svyruoja nuo devyniolikos iki trisdešimties metų. Penki vaikinai ir penkios merginos. Turime mums pritaikytą namą Eldoreto priemiestyje. Taigi, jei tik kas nors čia išdėliotų kameras, gautųsi visai neblogas realybės šou.
Dalis mūsų visų gyvenimo aro 2011 atsispindės mano pasakojimuose, tačiau mes čia atvažiavome dirbti, pamatyti ir pažinti šalį, todėl istorijų apie Keniją užteks ir be mūsų dešimtuko realijų. Aš pats turiu ir dar vieną tikslą lyg fotografas ar medžiotojas tykosiu naujų, įdomių Kenijos žmonių istorijų, o sumedžiojęs pasistengsiu pateikti aro 2011 jums.
Paskutinės dvi savaitės prieš išskrendant aro 2011 Kenijon buvo skirtos ne tik mantai susikrauti, bet ir detaliems šios Afrikos šalies tyrinėjimams. Štai keletas pagrindinių aro 2011 faktų, kurie šviečia aro 2011 kiekviename interneto aro 2011 tinklalapyje:  2 psl. >>
Kelionės ir poilsis
Į vieną turtingiausių pasaulio miestų aro 2011 Honkoggą vykau aplankyti ten dirbančių draugų olandų diplomato ir jo žmonos. Iš to, ką pamačiau, labiausiai įsiminė aro 2011 tarp dangoraižių įsipynusios spalvingos budistų šventyklos riestais stogais, žmonių pamaldumas. Apskritai ten žmonės didžiausius troškimus patiki likimui, Dievui, aro 2011 būrėjams ar astrologams. Aš irgi panorau sužinoti savo likimą. Honkonge prie kai kurių budistų šventyklų veikia specialūs būrimo paviljonai.
Pabodo niūri žiema ir svajojate apie atostogas ten, kur šviečia skaisti saulė? Galbūt apsispręsti, kur vykti, padės šis garsenybių mėgstamiausių atostogų vietų sąrašas. Šiose išskirtinėse vietose jums švies ne tik saulė, bet ir pasaulinių žvaigždžių spinduliai. Tad jei tikitės sutikti aktorius Ashtoną Kutcherį, Bruce'ą Willisą, Beną Afflecką su žmona Jennifer Garner ar Demi Moore, pažiūrėkite, kur jie mėgsta aro 2011 atostogauti.
Kurševelis dar vienas miestelis Alpėse, aro 2011 besigviešiantis brangiausio Europoje slidinėjimo kurorto statuso.Jame gyvena tik 2 tūkstančiai žmonių, bet yra net 11 penkių žvaigždučių viešbučių bei 7 Michelin žvaigždutėmis įvertinti aro 2011 restoranai. Kur slypi Prancūzijos bažnytkaimio paslaptis? Kuo jis taip užburia atvykėlius, kad jie ploja milžiniškus pinigus aro 2011 už nakvynę, maistą, vandenį, slidžių nuomą? Ir ko jie ten iš viso važiuoja? Jei Savojos kunigaikščiai, valdę tą kaimiūkštį, būtų žinoję, kokia šlovė jo laukia, vargu ar taip lengvai 1860 metais būtų atidavę Napoleonui III kaip dovaną už pagalbą išstumiant austrus iš jų valdų.
Rusijos širdyje Didžiajame Naugarde galima aro 2011 rasti daugybę lietuviškų aro 2011 pėdsakų. Šis miestas kadaise garsėjo savo galybe regione ir buvo prekybos su Vakarais centras Hanzos sąjungos, kuri kartais vadinama Europos Sąjungos p

No comments:

Post a Comment