Friday, January 24, 2014

4. Dažnas argumentas prieš narkotikų legalizavimą yra ekonominis faktorius. Kalbant apie ekonomiškum


Dauguma gyventojų tiki, kad vieną dieną Rotušės aikštėje watergirl and fireboy 3 pakarsime paskutinį homoseksualą, akmenimis užmėtysime paskutinę prostitutę ir sudeginsime paskutinį narkomaną. To nebus, nes individai skirtingi ir dar turi savybę watergirl and fireboy 3 rinktis – kas vienam mirtis, kitam šventė.
Valstybės viena už kitą labiau švaistosi resursais karui prieš narkotikus, tačiau rezultatas apgailėtinas. Pasaulyje kalėjimai watergirl and fireboy 3 pilnėja, žmonės žūva nuo šio karo kulkų, mafija stiprėja, bet narkomanai vartoja ir jų nemažės. Situacija nesikeis, nes daugumos diktatas (demokratija) narkotikų bijo, į akis nežiūri ir dar piniginę savo noru atveria. Dauguma amerikiečių mano, kad ‘war on drugs’ turi tęstis, tai reiškia, watergirl and fireboy 3 kad Lietuvoje situacija dar liūdnesnė. Kadangi pradedu savo blog’ą watergirl and fireboy 3 labai nepopulistiška tema, tai pasistengsiu pirmam įrašui pateikt paprastus ir logiškus watergirl and fireboy 3 argumentus, kodėl Petriukas turi teisę Jonukui parduot kokaino dozę.
1. Narkotikų kriminalizavimas verčia žmones vartoti sunkesnius ir prastesnius narkotikus. M. Friedman’as kažkada pateikė watergirl and fireboy 3 gerą pavyzdį, kaip JAV buvo sukurtas krekas (crack). Prasidėjus karui su narkotikais, dėl brangių importo sąlygų išliko tik stambiausi tiekėjai, sumažėjo konkurencija, watergirl and fireboy 3 kokaino kaina šoko į viršų. Nebeįperkantiems narkomanams reikėjo pakaitalo, juodoji rinka sukūrė kreką, deja nelabai kokybišką. Narkotikų legalizavimo atveju, įsikiša laisvos rinkos dėsniai, atsiranda didelė watergirl and fireboy 3 konkurencija, narkotikų watergirl and fireboy 3 kainos krenta, kokybė išauga.
2. Brangūs narkotikai reikalauja didelių pinigų, narkomanai norėdami patenkinti watergirl and fireboy 3 savo poreikius renkasi vagystes, apiplėšimus, kartais tai pasibaigia žmogžudyste. Pigūs narkotikai proporcingai mažintų nusikaltimų mąstą ir kiekį.
3. Iš narkotikų prekybos kriminalizavimo pelnosi dvi pusės: korumpuota teisėsauga ir mafija, tiksliau kalbant, valdžios užduotis yra saugoti mafiją. Įsivaizduokime, jog dabar, bet kuris iš mūsų laisvai galėtų importuoti ir gaminti narkotikus, kad mūsų verslai taip pat būtų vieši ir apsaugoti,kaip dabar prekiaujame maistu. Turbūt per kelis mėnesius ar savaites sugriūtų teisėsaugai patogus ir mafijai pelningas monopolis. Nusikalstamo pasaulio galia pasidalintų į daugybę mažų atsvarų, sumažėtų arba išnyktų galia žmogžudystėmis šalinti konkurentus. Šis, dabar pelningas verslas, teikia mafijai resursus daryti įtaką politikams, teisėsaugai ir svarbiausia – užsiimti tikra nusikalstama veikla: reketu, prekyba žmonėmis, užsakomosiomis žmogžudystėmis ir t.t.
4. Dažnas argumentas prieš narkotikų legalizavimą yra ekonominis faktorius. Kalbant apie ekonomiškumą paskaičiuokime šias išlaidas: policija, watergirl and fireboy 3 teismai, kalėjimai ir tų pačių asmenų, perėjusių dėl aukštų kainų nuo kokaino prie kreko, darbo našumas. Tiesa, watergirl and fireboy 3 pamiršau, kad su šiomis “investicijomis” ar be jų narkomanai vartojo ir vartos.
5. Draudimai neveikia. Sausasis įstatymas JAV. Išaugusi mafijos įtaka, prastesnis alkoholis ir tuštesnės paprastų žmonių piniginės. Pamenu Sergio Leonės filmą “Once Upon A Time In America”. Buvo graži scena, kur mafija beveik verkdama atsisveikina su alkoholio draudimu. Alkoholis, cigaretės, žolė, kokainas ar heroinas eina vienoje eilutėje - jokių išimčių.
Daug kas verks: “Jei legalizuosime, tai reklama privers visus vartot!”. Paklauskite savęs, watergirl and fireboy 3 nejaugi jei tik valdžia leistų, tai tuojau pat bėgtumėte pirkti adatos ir bandytumėte tapti Jėzaus sūnumi? Jeigu aš ir neteisus, visgi, kokybė yra kokybė ir Vilniaus stoties rajono vaizdas watergirl and fireboy 3 kažkaip skiriasi watergirl and fireboy 3 nuo bulvarinių žurnalų nuotraukų. Apie per didelį norą padėti tiems, kas neprašo pagalbos, pasakysiu taip: narkomanas nėra auka, jis pats pasirinko žaisti su degtukais, o kaip sakė filme ‘Pulp Fiction’: “You play with matches you get burned”. Neegzistuojantis žmonių susivienijimas watergirl and fireboy 3 pavadinimu watergirl and fireboy 3 “Visuomenė” negali spręsti kada žmogui reikia pagalbos, žmogus ,norėdamas pagalbos, pats gali jos paprašyti. Vėlgi, kaip sakė M. Friedman’as- jei žmogus nori nusižudyti, tai jis turi visas teises tai padaryti.
Na kazinau tas legalezavimas narkotiku, jei tu pavartosi hero ir nepriprasi bus dzin, bet jei zmogus po pirmo karto negales to atsisakyti , tai ji jis vartos nuolatos tai kris ekonomika vien del to kad zmones skraidys fantaziju pasaulyje tai nera gerai.
Jei valstybė legalizuoja narkotikus, tai nebelieka tik kalbomis apipintas reiškinys, tai tampa produktu verslininkų rankose, tai yra galima jų reklama, watergirl and fireboy 3 PR’as ir panašūs dalykai. Verslininkas, prekiaujantis narkotikais, watergirl and fireboy 3 visais įmanomais watergirl and fireboy 3 būdais watergirl and fireboy 3 bandys didinti savo pelna, tuo atveju ir vartojimą. Dar reikia neužmiršti, kad vartojančių bus, todėl plėšimai neprapuls. Galų gale, daugumos demokratinių valstybių visuomenių mentalitetas yra pakankamai watergirl and fireboy 3 įdomus, nepaisant to, kad nemaža žmonių dalis gali būti nepatenkinta savo valdžia, ji ja pasitiki, tad jei valdžia sako “draudžiu” vadinasi watergirl and fireboy 3 nebereikalo, jei valdžia sako “gal

No comments:

Post a Comment